Aan het fornuis staat chef Luc Van Hulle,
Luc weet wat klanten verwennen is. Hij werkt alleen met dagverse ingrediënten. De Franse keuken heeft hij een eigen toets gegeven en mag je gerust een eigen Vlaamse gastronomie noemen. Verrassende gerechten bekoren elke gast. Zijn vaste en bekende kaart vult hij regelmatig aan met overheerlijke seizoensaanbiedingen.
– Luc Van Hulle, oud student Hotelschool Koksijde 1983 –
Geniet culinair in de schaduw van het Gravensteen.
Dit klein maar fijn en gezellig restaurant ligt in het hart van één van de oudste wijken van Gent. Het “Patershol” wordt wel eens het culinair hart van Gent genoemd. De wijk is zo authentiek gebleven en heeft nog een echt volkse ziel.
Deze bijzonder mooie plek is echt een getuige van het middeleeuwse Gent van weleer. De wijk het Patershol is niet alleen van heinde en ver bekend voor zijn gezellige straatjes en steegjes, maar ook voor zijn heerlijke gastronomie.
Restaurant ’t Klaverblad laat je genieten van (h)eerlijke Vlaamse gastronomie.
Restaurant ’t Kaverblad is en blijft bekend voor iedereen die heerlijk wil genieten in een uniek kader. Het staat tevens ook bekend voor zijn attente en joviale bediening… een echte aanrader.
-
Top zaak , lekker gegeten en super ontvangen. De kok is ook de eigenaar en je proeft de passie voor het vak op uw bord 👍🏻
19 december 2019Wat zijn wij onbeschoft behandeld door de gastvrouw . Ik voel me er nog slecht door. Wij waren met kinderen, onze kids hebben zich keurig gedragen (wij eten heel vaak... read more in restaurants dus ze zijn het gewend). Ze hadden niet veel honger dus twee van...Meer
19 juli 2020 -
Wij hebben heel lekker geheten met een heel vriendelijk onthaal van de gastvrouw. Bijzondere vermelding voor de vlotte en aangename bediening door Hanna. Een vriendelijke babbel kost geen geld en... read more maakt het verschil op een koele herfstavond. Het maandmenu met aangepaste wijnen, vlotte bijschenkingen, beviel ons uitermate.
7 november 2021 -
Van begin tot het einde genoten van het lekkere eten! Prijs kwaliteit top, je krijgt lekker eten voor een goede prijs. Bediening was excellent in de zaal! Super vriendelijke Gastvrouw!... read more Wij hebben zeker genoten van onze romantische avond in het hartje van Gent!
23 augustus 2020 -
Heel warme ontvangst door 2 sympathieke, vlotte dames waar het plezier voor hun job van afspat! Bediening is heel vlot en ze hebben oprechte aandacht voor hun klanten. Het eten... read more is erg verzorgd, smaakvol en lekker. De gehanteerde prijzen zijn heel democratisch. Wij hadden een...Meer
17 november 2019Wat kan je hier ontzettend lekker eten. De gastvrouw is bijzonder aardig en attent. Het eten is verrukkelijk en het wijnarrangement bij het menu is een aanrader. Bijzonder jammer dat... read more je aan de buitenkant niet kan zien, hoe gezellig en sfeervol het binnen is ; maar daardoor zit je wel intiem en rustig, ipv aan de drukke Korenlei en Graslei. Perfect eten en complimenten aan de kok, voor het zalige eten. Jammer dat het voor ons te ver rijden is, anders zouden wij hier heel graag nogmaals terugkomen. Groetjes, uit Haarlem, NL.
3 juli 2022 -
Vanavond heel gezellig en heel lekker gegeten. In een zaak waar de coronaregels absoluut gevolgd worden. We werden vriendelijk onthaald, handen ontsmet en mooi de tafel aangewezen. Van alles kregen... read more we een mooie uitleg wat er op ons bord kwam, en wat er kwam was...Meer
4 juli 2020 -
Altijd weer top service top eten!
Prijs kwaliteit het beste waar ik al geheten heb, ik zal nog vele malen trg keren want het is er ook extreem gezellig vertoeven... read more
28 november 2022Wat een fantastisch restaurant! Klein, gezellig, echte bediening met vakmanschap zoals in veel restaurants niet meer normaal is. Het eten is echt en met liefde voor het dak bereid. Hanna... read more verdient een bijzonder compliment voor haar rol als gastvrouw, echt goed gedaan en tot gauw!! Wij komen zeker terug.
24 juni 2023 -
Samen met mijn moeder hier gegeten. Erg vriendelijke bediening. We hebben gekozen voor een menu wat een prima keuze was. Lekkere amuses. Grote porties.
27 november 2021Is een super restaurant, zeeeeer lekker eten, suuuuper bediening, Suuuper chef, en prijs kwaliteit👌👌👍👍kan je nergens beter vinden, hebben er al verschillende keren geweest en gaan er nog veeeeel terugkeren... read more Bedankt luc en co 👍👌💪🍻
18 december 2019 -
Zeer lekker eten, top bediening, aangename sfeer. Prijs/kwaliteit. Gezellig zitten en verblijven.
Een echte aanrader
Mvg
29 november 2022Weeral zeer lekker gegeten bij de luc , onze favoriete plek om te komen eten in Gent, alles er op en der aan .
Een echte aanrader zou ik zeggen... read more aan mensen die het niet kennen .
14 januari 2023 -
Heerlijk eten en top bediening Lekkere menu's prijs kwaliteit is top ! Zeer gezellig om romantisch te dineren! De zalmouse bij het aperetiefje is mijn persoonlijke favoriet
18 december 2019Twee avonden hier gegeten en beide keren verrast dood het eten. Eerste avond de keuze gemaakt voor hun keuzemenu met wijnarrangement.
Netjes verzorgd, smaakvol en gebalanceerd. Met het schenken... read more van de wijn zijn ze absoluut niet flauw. De tweede avond a la cart gegeten en ook dat was voortreffelijk.
Maar waarom zeker dit restaurant bezoeken? Welnu, de bediening!!!!!
Je voelt je vanaf dat je binnenkort gast en meer dan welkom en dat alles in een heel ontspannen en bijna huiselijke sfeer. Alsof je er al jaren komt. Fantastisch!
22 augustus 2023 -
Zeker een aanrader Het was terug lekker van het eten , alles tot in de puntjes afgewerkt complimenten aan de chef en zijn personeel
6 januari 2023Het restaurant doet aan als een huiskamer, klein en knus. Die huiselijke ervaring blijkt ook uit het eten. Nonkel Luc moet net iets vaker zelf het huis uit om zijn... read more licht op te steken bij anderen. Verandering van spijs doet eten!
Wij hebben ons hoofd gebroken over de hoge score van dit restaurant hier op Tripadvisor. Het eten is er namelijk niet naar, zo lijkt het. Het is veelal té zout, té vet en té gaar. Maar er is klaarblijkelijk een publiek voor en hoe dit restaurant dat publiek met constante kwaliteit weet te bedienen is bewonderenswaardig. Scroll door de reviews, pak een foto uit 2015 en leg die acht jaar later naast wat je vandaag de dag geserveerd krijgt. Je zult verbaasd zijn! Er is nagenoeg geen progressie.
Wie een culinaire verrassing verwacht, met innovatieve kookkunsten, smaken die elkaar complementeren en versheid die van je bord springt, die is hier aan het verkeerde adres. Eerder verwacht u hier een familiediner met Kerst.
Het in het glaasje zoetzure saus gefrotte bamischijfje, de tot leverpastei gepureerde ham en de garnaal op de dimensieloze salade van parelcouscous zouden niet misstaan in het arsenaal van de welwillende tante Tiny die besluit eens gek te doen en dit keer géén slaatje van garnalen met cocktailsaus te serveren als starter.
Dat oma Edith de spinazie door de puree gemalen heeft, zodat de smaken tegen elkaar wegvallen, bedekken we met de mantel der liefde. Net als dat ze hier een eiland van gemaakt heeft in een zee van kookroom. Een eiland waar eendrooggebakken zalm op aangespoeld blijkt.
En dan is er nog oom Jos die te grote schoenen heeft aangetrokken en een pezige hertenbief met trekken van een sukade probeert te serveren als hoofdgerecht. Het resultaat is bleu in de kern maar bien cuit aan de buitenzijde. Geen mes of gebit dat hier op ingericht is. Als zelfs de gefrituurde aardappelkroketten fijner smaken dan het vlees dan zijn de verhoudingen zoek. Maar ach, het is Kerst en we zijn samen. Wat zou het?
Dineren alsof het een kerstdiner betreft met de familie. Daar kan op zich niets mis mee zijn toch? Blijkbaar is er een aanzienlijke doelgroep die zo naar het hoofdmaal kijkt en daar zonder aarzelen de portemonnee voor trekt. Die doelgroep komt hier aan zijn trekken. Meer dan drie decennia kerstdiners bereiden. Ga er maar aan staan!
Wil je verrast worden? Iemand aan het werk proeven die zichzelf en zijn vak steeds opnieuw uitvindt? Wil je een hoogtepunt tijdens een dagje Gent? Sla dit adres dan vooral over en laat het kerstdiner vooral een familieaangelegenheid blijven. Ik hou nou eenmaal van vooruitgang. Daarom twee sterren, namens de progressieven.
23 oktober 2023