Aan het fornuis staat chef Luc Van Hulle,
Luc weet wat klanten verwennen is. Hij werkt alleen met dagverse ingrediënten. De Franse keuken heeft hij een eigen toets gegeven en mag je gerust een eigen Vlaamse gastronomie noemen. Verrassende gerechten bekoren elke gast. Zijn vaste en bekende kaart vult hij regelmatig aan met overheerlijke seizoensaanbiedingen.
– Luc Van Hulle, oud student Hotelschool Koksijde 1983 –
Geniet culinair in de schaduw van het Gravensteen.
Dit klein maar fijn en gezellig restaurant ligt in het hart van één van de oudste wijken van Gent. Het “Patershol” wordt wel eens het culinair hart van Gent genoemd. De wijk is zo authentiek gebleven en heeft nog een echt volkse ziel.
Deze bijzonder mooie plek is echt een getuige van het middeleeuwse Gent van weleer. De wijk het Patershol is niet alleen van heinde en ver bekend voor zijn gezellige straatjes en steegjes, maar ook voor zijn heerlijke gastronomie.
Restaurant ’t Klaverblad laat je genieten van (h)eerlijke Vlaamse gastronomie.
Restaurant ’t Kaverblad is en blijft bekend voor iedereen die heerlijk wil genieten in een uniek kader. Het staat tevens ook bekend voor zijn attente en joviale bediening… een echte aanrader.
-
Na alle positieve recensies voor ‘ t Klaverblad gekozen en daar hebben we geen spijt van gekregen. Gekozen voor maandmenu met bijpassend wijnarrangement. De gerechten waren subliem en de wijnen... read more heerlijk en rijkelijk ( bij) geschonken. Zeer gezellige ambiance en gastheer en gastvrouw. We hadden een topavond
18 december 2022 -
We hebben hier de maandmenu gekozen. En die was om vingers en tenen af te likken. Alsof dat nog niet genoeg bleek, was de echte kers op de taart het... read more aangename en vriendelijke personeel! Tijdig reserveren is aangeraden aangezien we vrij veel mensen 's avonds...Meer
17 februari 2020Weeral zeer lekker gegeten bij de luc , onze favoriete plek om te komen eten in Gent, alles er op en der aan .
Een echte aanrader zou ik zeggen... read more aan mensen die het niet kennen .
14 januari 2023 -
Zeer lekker eten, in een gezellige setting en buurt, bediend door super gastvrouw. Alles volgens de regels van de kunst en toch een gemoedelijke sfeer. Je zit er helemaal op... read more je gemak.
14 augustus 2021Restaurant 't Klaverblad is heerlijk eten in een huislijke ambiance. We hebben met z'n tweeën heerlijk gegeten en genoten van het 3 gangen diner met bijpassende wijnen en heerlijke Irish... read more koffie na. De bediening is erg gastvrij en spontaan. Heerlijk en voldoende eten. Vooraf een lekker amuse en een heerlijk aperitief met bubbels. De volgende keer in Gent gaan we zeker weer naar ' t Klaverblad.
9 januari 2022 -
Gelegen in hartje Gent. Op de bots superlekker gegeten. Vlotte bediening door Hanna. We komen zeker terug.
23 mei 2019We zijn met vier mensen gaan eten in dit restaurant. Vantevoren gereserveerd. Dit verliep soepel, met een tijdige bevestiging via de mail. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen en met... read more een duidelijke uitleg door Hanna, was de keuze snel gemaakt.
In één woord: geweldig! Elk gerecht was een feestje. Prijs-kwaliteit is zeer goed.
Wanneer we nog een keer naar Gent zouden gaan, komen we hier zeker terug. Echt de moeite waard.
Achteraf hadden sommige van ons wel buikpijn, maar dat was van het lachen....
22 augustus 2023 -
Zowel bij het voor en hoofdgerecht was de cuisson iets te ver. Misschien gewoon pech gehad. Maar wel super amuses,top wijn voor een top prijs. Gezellig zitten en... read more xtra vermelding voor het zaalpersonneel. De dames verdienen meer dan het drankje dat we ze hebben aangeboden...Meer
12 juli 2020Het restaurant doet aan als een huiskamer, klein en knus. Die huiselijke ervaring blijkt ook uit het eten. Nonkel Luc moet net iets vaker zelf het huis uit om zijn... read more licht op te steken bij anderen. Verandering van spijs doet eten!
Wij hebben ons hoofd gebroken over de hoge score van dit restaurant hier op Tripadvisor. Het eten is er namelijk niet naar, zo lijkt het. Het is veelal té zout, té vet en té gaar. Maar er is klaarblijkelijk een publiek voor en hoe dit restaurant dat publiek met constante kwaliteit weet te bedienen is bewonderenswaardig. Scroll door de reviews, pak een foto uit 2015 en leg die acht jaar later naast wat je vandaag de dag geserveerd krijgt. Je zult verbaasd zijn! Er is nagenoeg geen progressie.
Wie een culinaire verrassing verwacht, met innovatieve kookkunsten, smaken die elkaar complementeren en versheid die van je bord springt, die is hier aan het verkeerde adres. Eerder verwacht u hier een familiediner met Kerst.
Het in het glaasje zoetzure saus gefrotte bamischijfje, de tot leverpastei gepureerde ham en de garnaal op de dimensieloze salade van parelcouscous zouden niet misstaan in het arsenaal van de welwillende tante Tiny die besluit eens gek te doen en dit keer géén slaatje van garnalen met cocktailsaus te serveren als starter.
Dat oma Edith de spinazie door de puree gemalen heeft, zodat de smaken tegen elkaar wegvallen, bedekken we met de mantel der liefde. Net als dat ze hier een eiland van gemaakt heeft in een zee van kookroom. Een eiland waar eendrooggebakken zalm op aangespoeld blijkt.
En dan is er nog oom Jos die te grote schoenen heeft aangetrokken en een pezige hertenbief met trekken van een sukade probeert te serveren als hoofdgerecht. Het resultaat is bleu in de kern maar bien cuit aan de buitenzijde. Geen mes of gebit dat hier op ingericht is. Als zelfs de gefrituurde aardappelkroketten fijner smaken dan het vlees dan zijn de verhoudingen zoek. Maar ach, het is Kerst en we zijn samen. Wat zou het?
Dineren alsof het een kerstdiner betreft met de familie. Daar kan op zich niets mis mee zijn toch? Blijkbaar is er een aanzienlijke doelgroep die zo naar het hoofdmaal kijkt en daar zonder aarzelen de portemonnee voor trekt. Die doelgroep komt hier aan zijn trekken. Meer dan drie decennia kerstdiners bereiden. Ga er maar aan staan!
Wil je verrast worden? Iemand aan het werk proeven die zichzelf en zijn vak steeds opnieuw uitvindt? Wil je een hoogtepunt tijdens een dagje Gent? Sla dit adres dan vooral over en laat het kerstdiner vooral een familieaangelegenheid blijven. Ik hou nou eenmaal van vooruitgang. Daarom twee sterren, namens de progressieven.
23 oktober 2023 -
Zeer goed, klein maar perfect in de oude buurt Patershol. Degelijk eten in een mooie sfeer, alles gewoon in orde.
12 februari 2020T'klaverblad 1 van mijn meest bezochte restaurents in gent ! Omdat het gwn buitengewoon goed is voor de prijs die je maar betaald! De menu is altijd top met een... read more extratje, altijd perfect klaargemaakt en de bediening is super vriendelijk huiselijk maar bovenal top !
5 oktober 2021 -
Overheerlijk eten! Super service, zeer vriendelijke dames.. zeker de moeite om eens te gaan
Voor Herhaling vatbaar!
17 oktober 2022Een heel gezellige plaats met nog gezelliger personeel!
Lang geleden dat we nog zo lekker gegeten hadden. De menu is een echte aanrader. Hier komen we zeker nog eens... read more terug!
26 december 2021